איך נשרוד את הבידוד?

מומחים עונים על שאלות סביב משבר הקורונה

לכולנו מדי פעם מתחשק להתבודד ולבלות זמן איכות רק עם עצמנו ועם המחשבות שלנו. אבל בימים אלו, כשהבידוד נעשה מכפייה ולא מבחירה, וגם לא ברור כמה זמן יימשך, מתלוות אליו לא פעם תחושות קשות של לחץ וחרדה.

 

לדברי פרופ' חיליק לבקוביץ, ראש החוג לפסיכיאטריה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, "בידוד הוא כמו קבוצה טיפולית, ניסוי חברתי, "האח הגדול" – נעולים בתוך חדר עם תחושת מחנק. זה תמיד מעלה חרדות ישנות וחדשות בתוך המשפחה. תחושות של אי ודאות, מתח וחוסר אונים הן מתכון לסיר לחץ."

 

שאלנו את פרופ' לבקוביץ: מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להקל על ימי הבידוד או ההסגר בבתים? "לערוך ארוחה משפחתית אחת ביום ולבשל אותה ביחד," ממליץ פרופ' לבקוביץ, "לנהל שיחות חופשיות עם בני המשפחה על הדברים שמטרידים אותם ואותנו, להפסיק לצפות אחד מהשני שנהיה מושלמים, כי אנחנו לא. מומלץ גם לקחת אתנחתא אחד מהשני בצורת פעילויות ספורט."

 

ומה לגבי הרווקים שנשארים בהסגר לבד בדירה? "היתרון הגדול הוא שנחסכת מהם דינאמיקה קבוצתית מאתגרת במיוחד בזמן הזה, שזה כשלעצמו דבר נהדר". הוא ממליץ "להיעזר כמה שיותר באמצעים אלקטרוניים לשמירה על חיי החברה, ולדעת שהדשא של השכן ממש לא ירוק יותר. בבית מרובה אנשים, המצב לא יותר טוב, ולפעמים אפילו קשה יותר."

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>