10 דרכים טובות לשמור על קמפוס ירוק

היום כבר יש הסכמה גורפת בקרב מדענים שאנו, בני האדם, משפיעים באופן הרסני על הסביבה. נראה שהכוכב הכחול שאנו חיים עליו פשוט אינו יכול לייצר משאבים בקצב שאנו צורכים אותם. חוקרים מראים שאפילו פעולות יומיומיות "תמימות" לכאורה, יכולות להיות בעלות השפעה הרסנית על המערכת האקולוגית. לדוגמא, קרם ההגנה, ששומר עלינו מפני השמש, גורם נזק עצום ובלתי הפיך לשוניות האלמוגים בכל העולם. לעומת זאת, חלק מהתופעות שיצרנו כתוצאה מתיעוש, זיהום וריבוי אוכלוסייה שדורש יותר ויותר שטחים מהטבע, הן ברות תיקון.

 

מיטב החוקרות והחוקרים שלנו עומלים על מחקרים ופיתוחים שיסייעו לשמור על הטבע ועל כדור הארץ. חלקם עוסקים במציאת פתרונות חדשניים שעתידים לשנות ולשפר את צריכת האנרגיה ולצמצם באופן ניכר את פליטת המזהמים. בקרוב אולי נוכל לייצר אנרגיה נקיה בעזרתן של אצות חד-תאיות או לייצר אנרגיה בעלת דרגת זיהום אפסית, שבעת ניצולה פולטת אל האטמוספירה מים בלבד.

 

גם לכל אחת ואחד מאיתנו יש אפשרות לסייע ולתרום לשמירה על הסביבה. ריכזנו עבורכם עשר דרכים פשוטות וקלות לשמור על קמפוס ירוק, שכדאי כמובן לאמץ בחום גם מחוץ לגבולות הקמפוס, כדרך חיים.

 

 

1. השתמשו בספלים ולא בכוסות חד פעמיות. אם בכל זאת השתמשתם בכוס חד פעמית, נצלו אותה לשימוש חוזר לאורך כל היום. עשו שימוש חוזר גם בכפיות הערבוב.

 

2. ביציאה מן המעבדה או המשרד לפגישות ולהפסקה, כבו את האור ואת המזגן.

 

3. המעיטו בהדפסות ככל הניתן והעדיפו העברת מסרים בדוא"ל. חייבים להדפיס כמות גדולה של דפים? השתמשו בהדפסה דו-צדדית.

 

4. אספו דפים משומשים שאינם מיועדים לגריסה והעבירו לשימוש חוזר כדפי ציור ויצירה בגני הילדים שלכם או של הקולגות.

 

5. התקינו תוכנת PowerPlug העושה כיבוי אוטומטי למחשב בתום השימוש. מידע נוסף בפורטל MYTAU.

 

6. השתמשו בבקבוקי שתיה רב-פעמיים במקום בבקבוקי פלסטיק.

 

7. בקפיטריות, וותרו על קשיות השתייה - הן אינן מתכלות ופוגעות בסביבה, וקחו מפית אחת פחות.

 

8. זרקו נייר ובקבוקים לפחי המיחזור. ברחבי הקמפוס מפוזרים פחים רבים למיחזור בקבוקים ופחיות חייבים בפיקדון, נייר וסוללות. התמורה הכספית שמתקבלת מוקדשת בחזרה לקידום תחום המיחזור בקמפוס. אתרו את פחי המיחזור הקרובים אליכם >

 

9. העדיפו הגעה לאוניברסיטה באמצעי תחבורה ציבוריים, חלקו הסעות עם חברים או רכבו על אופניים.

 

10. במעבדה, השתמשו בכמויות החומרים המינימליות הנדרשות לביצוע המחקר, בצמוד להנחיות ותחת פיקוחו של החוקר הראשי. פנו חומרים מסוכנים בהתאם להוראות הבטיחות שנקבעו.

 

"אוניברסיטת תל אביב שמה לה למטרה להגדיר את דרך ההתנהלות של קהילת האוניברסיטה באופן שישמר את משאבי הסביבה מחד גיסא, ותבטיח את רווחת הבאים בשעריה, מאידך גיסא", כתב נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, בחזון הנשיא לקמפוס מקיים. "מתוך מחשבה על הדורות הבאים, אוניברסיטת תל אביב מאמצת את תפיסת הקיימות, ומיישמת אותה בתהליך מתמשך בחיי היומיום". אנחנו מזמינים את הסטודנטים ואת חברי הסגל האקדמי והמנהלי לקחת חלק פעיל בשמירה על קמפוס ירוק.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>